Medical Expert Health

Luni - Duminică

24/7

Turcia

Istanbul

Tratamentul PRP (Plasmă Bogată în Trombocite)

Cuprins

Tratamentul PRP (Plasmă Bogată în Trombocite) sau plasmoterapia reprezintă o metodă utilizată pentru oprirea căderii părului, revitalizarea părului slăbit și subțire, precum și îmbunătățirea calității părului. Această procedură implică injectarea plasmei obținute din propriul sânge al persoanei în zona lipsită de păr sau rară. Pentru acest proces, se ia aproximativ 10 cc de sânge de la persoană, iar leucocitele și trombocitele sunt separate de plasmă prin procese de laborator care durează aproximativ 15 minute. Plasma obținută este apoi injectată în zona lipsită de păr sau rară, îmbunătățind calitatea părului și revitalizând părul subțire sau fin.

În tratamentul PRP pentru păr, plasmă obținută din trombocite separate de celulele roșii din sânge este injectată în doze mici în scalp în timpul unei aplicații de 10 minute. Acest tratament este utilizat pentru a revigora părul slăbit, fără viață și chiar subțire, precum și pentru a revigora foliculii de păr moarte. Scopul este de a ajuta părul să-și recapete starea de sănătate anterioară.


Terapia PRP implică o concentrație de trombocite (celule de coagulare) și leucocite (celule albe din sânge) în plasma obținută. Atunci când aceste trombocite și leucocite sunt activate, ele eliberează factori de creștere. PRP folosit în tratamentul părului declanșează regenerarea și multiplicarea celulelor stem datorită factorilor de creștere. Ca rezultat, are loc o regenerare semnificativă a țesuturilor și ajută la creșterea părului mai sănătos și mai puternic.

PRP Tedavisi

Terapia PRP: Pentru ce se utilizează?

PRP este o metodă de tratament folosită pentru diferite scopuri. Este utilizată în tratarea căderii părului prin stimularea părului slab, rupt, deteriorat și a foliculilor de păr care au încetat să mai producă păr pe scalp, prevenind astfel pierderea părului. De asemenea, face părul să pară mai strălucitor și mai vibrant.

Trombocitele, care lucrează împreună cu mecanismul de vindecare a rănilor din jurul leziunilor, cum ar fi fisurile, cicatricile și rănile de pe piele cauzate de orice motiv, asigură vindecarea, reducerea și micșorarea aspectului acestora cu factorii de creștere pe care îi secretă.

Prin utilizarea sa în petele de pe piele, sistemul de lucru al celulelor de melanină, care cauzează formarea culorii pe piele, este menținut în limite normale cu factorii de creștere secretați de trombocitele administrate pielii, iar tratamentul petelor de pe piele este asigurat.

În plus, este utilizat ca tratament de rejuvenare a pielii. Vindecarea este observată datorită factorilor de creștere secretați în zona în care se aplică PRP. Astfel, elasticitatea pielii crește, iar lăsarea și ridurile de pe piele scad datorită reconstrucției și creșterii producției de colagen.

Pentru a face o cerere de rezervare...

Consultație gratuită